Sammen – På bedringens vei

Forside av boka

Foreningen har i samarbeid med Vigdis Løbach produsert og skrevet en bok som er ment å være en støtte for de som er pårørende til ungdom i rusbehandling. Boka er spesifikt rettet mot de som er nærstående til noen i behandling i Stiftelsen Fossumkollektivet, men det meste av innholdet er så generelt at de fleste pårørende vil ha nytte av den. Gjennom intervjuer og blogginnlegg formidler boka hvor viktig det er at pårørende tar vare på seg selv.

I boka møter du forskjellige pårørende, både foreldre og søsken, samt ungdom som har vært i behandling som reflekterer over hvilken rolle de pårørende har spilt for dem i prosessen med å komme ut av rusavhengighet.

Boken åpner slik: «Kjære pårørende. Vi vet ikke hvem du er, eller hvem du er pårørende til. Vi vet ikke hvordan akkurat du har det. Vi vet ikke hvor sliten du er, hvor redd du er, hvor lei du er. Vi vet ikke hvor den du bryr deg skal i behandling, eller hva som er hans eller hennes historie. Men vi vet noe om hvordan det var for oss da våre barn dro i behandling. Kanskje kjenner du igjen noe av det vi sier, men det er ikke sikkert, for vi pårørende kommer i alle varianter, akkurat som de vi er pårørende til.»

Boka kan bestilles ved å sende 150,- til Vipps 511372, og husk å skrive navn og adresse. Om det er vanskelig å få plass til alt i Vipps-meldingen, send gjerne en epost til fossumkollektivetsvenner@gmail.com i tillegg.